Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εκποιείται η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Με έγγραφο που απέστειλε η 6 ΥΠΕ οι ειδικευμένοι χειρουργοί του Νοσοκομείου Ναυπλίου εντέλλονται να στελεχώσουν εφημεριακά το Νοσοκομείο Κορίνθου, παρά τις αντίθετη γνώμη του Διευθυντή της Κλινικής ο οποίος επικαλείται αυξημένο καθημερινό έργο στην κλινική (62 εγχειρήσεις μόνο το μήνα Αύγουστο, που είναι μήνας αδειών, δηλ. 2 εγχειρήσεις την ημέρα και 15 ημέρες εφημερίας για  τον κάθε χειρουργό για το Σεπτέμβριο, που οι μισές από αυτές τις εφημερίες είναι εθελοντική απλήρωτη εργασία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου).


Η 6η ΥΠΕ εμμένει στην απόφασή της, με συνέπεια να διαλύεται μία οργανωμένη χειρουργική κλινική και να κινδυνεύουν λόγω εφημεριακού αδιεξόδου οι κάτοικοι της Αργολίδας προκειμένου να υποστηριχτεί ένα παρακείμενο Νοσοκομείο που ήδη αντιμετωπίζει πολλαπλά χρόνια προβλήματα τα οποία αδυνατεί να επιλύσει. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου επιβαρύνεται σημαντικά με την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φύλαξης μεταναστών.

Οι χειρουργοί του Νοσοκομείου Ναυπλίου ήδη απέστειλαν στην 6η ΥΠΕ εξώδικη διαμαρτυρία, γιατί η απόφαση αυτή οδηγεί σε διάλυση μία οργανωμένη χειρουργική κλινική, όπως κατά γενική παραδοχή είναι η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου και κινδυνεύει σοβαρά η ζωή των χειρουργικών ασθενών.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών» με συνεχείς παρεμβάσεις στο δήμο Ναυπλίου έβαλε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρωτοστάτησε στην έκδοση ψηφισμάτων υποστήριξης του Νοσοκομείου.