Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο Λυκουρέντζος στη ΝΕΤ: Θα εφημερεύουν συγκεκριμένες ειδικότητες


Την ανάγκη να γίνουν περικοπές των δημοσίων δαπανών, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι για να διατηρήσουμε το βιοτικό επίπεδο που βρισκόμαστε θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο κ. Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κακή κυβέρνηση και ανάλγητος πρωθυπουργός», απλά -όπως είπε- «είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να συζητήσει μείωση δαπανών και το πρόβλημα που βιώνει η χώρα αφορά την ελληνική κοινωνία και οφείλουμε να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε».
Ανέφερε επίσης, ότι γίνονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το θέμα της περιστολής των δαπανών, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες λέγοντας ότι «η αποτελεσματικότητα μιας διαπραγμάτευσης οφείλεται στη μυστικότητα της».
Για το θέμα των γιατρών και των εφημεριών, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να φτάσουμε σύντομα σε αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι ο περιορισμός της δαπάνης των εφημεριών. «Θα γίνει εξορθολογισμός των εφημεριών. Θα υπάρχουν γιατροί που θα εφημερεύουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες χρειάζονται να υπάρχουν στα νοσοκομεία, ενώ θα προχωρήσουμε σε ενοποίηση τμημάτων και κλινικών», είπε ο κ. Λυκουρέντζος. Πρόσθεσε δε ότι η συνένωση των νοσοκομείων θα προχωρήσει χωρίς να κλείσουν νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές.