Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Στον αέρα τα νοσοκομεία! Καταρρέουν οι εφημερίες

Όριο ακόμη και στις εφημερίες βάζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας καθώς οι εφημερίες «κουρεύονται» και προσαρμόζονται σύμφωνα με τα διαθέσιμα χρήματα.
Οι ανάγκες φυσικά δεν καλύπτονται αφού τα προγράμματα δε βγαίνουν και πολλά νοσοκομεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εφημερίες. Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη

Τη νύφη τελικά θα την πληρώσουν και πάλι οι ασθενείς καθώς σε λίγο δε θα βρίσκουν νοσηλευτικό ίδρυμα που να εφημερεύει.

Η εντολή άλλωστε Λυκουρέντζου προς τους διοικητές όλων των νοσοκομείων είναι «κόψτε εφημερίες, λεφτά δεν υπάρχουν»!

Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί μάλλον θα εφημερεύουν …αφιλοκερδώς καθώς τα ήδη κομμένα κονδύλια εφημέρευσης (είχαν ψαλιδιστεί κατά 25 με 30%) ξανακόβονται.

Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι ήδη τα προγράμματα δεν έβγαιναν με τα διαθέσιμα κονδύλια και οι περισσότεροι νοσοκομειακοί γιατροί που εφημέρευσαν τους προηγούμενους μήνες για να καλύψουν τις ανάγκες, περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους.

Βέβαια οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ετοιμάζονται για θερμό φθινόπωρο καθώς προειδοποιούν μέσω του προέδρου τους Δημήτρη Βαρνάβα ότι «ο Σεπτέμβριος προβλέπεται εκρηκτικός».

Πηγή: iatropedia