Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Διακόπτουν την προμήθεια ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ οι εταιρίες;

 Μετά τους φαρμακοποιούς τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι προμηθευτές ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ. Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), κατόπιν ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσής τους, από σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου και… μέχρι νεοτέρας διακόπτουν τις παραδόσεις υγειονομικού υλικού, όπως γάζες, βαμβάκι, σύριγγες, γάντια, κα, στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των υπέρογκων ποσών που τους οφείλονται.
Τα νοσοκομεία - «πρωταθλητές» σε χρέη προς την ΠΕΣΥΠΙΕ στα οποία θα κλείσει από το πρωί της Τρίτης η στρόφιγγα της τροφοδοσίας είναι ο Ευαγγελισμός, το «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν», η «Σωτηρία» στην Αθήνα, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Για το θέμα των χρεών του ΕΣΥ ο Σύλλογος των Προμηθευτών απέστειλε και επιστολή-έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κκ. Χρήστο Κίττα και Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, αναφορικά με τις δαπάνες των Νοσοκομείων για Ιατροτεχνολογικό Υλικό, οι οποίες έπρεπε να εξοφληθούν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 28 του αρ. 66 του ν.3984/2011.