Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σωμ Εργ Νοσ ΔΡΑΜΑΣ: Τεράστια προβλήματα στο Νοσοκομείο. Αν τολμούν ας μας διαψεύσουν

 Σχετικά με το πρόσφατο δελτίο τύπου το οποίο κυκλοφόρησε στα τοπικά ΜΜΕ και αναφέρεται στην αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου Δράμας ύψους 1,5 εκ., αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να αποδείξουμε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν λειτουργούν με φήμες ούτε κάνουν ψηφοθηρία, αλλά αγωνίζονται, όπως εξάλλου το έχουν αποδείξει στην πράξη, για την προάσπιση της δωρεάν δημόσιας υγείας σε όλους, για την βελτίωση των παροχών υγείας και για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ προς όφελος των πολιτών.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο το νοσοκομείο της Δράμας για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργεία του ζήτησε για το 2012 προϋπολογισμό 12 εκ. Το υπουργείο δεν δέχτηκε το ποσό αυτό προτείνοντας να λειτουργήσουμε με 8,5 εκ.
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις τόσο των εργαζόμενων, όσο και της διοίκησης η οποία παραδέχτηκε ότι με 8.5 εκ δεν μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, το υπουργείο υγείας προχώρησε στις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών σειράς νοσοκομείων και όχι κατ' εξαίρεση της Δράμας, αναφέρουμε μερικά ακόμη νοσοκομεία όπως αυτά της Κατερίνης, Κοζάνης, Χαλκίδας, Σερρών κ.ά. Αυτό μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της Διαύγειας στο υπουργείο υγείας.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αύξηση, αλλά μικρότερη μείωση.
Ως προς το γεγονός του ότι το νοσοκομείο της Δράμας βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών είναι φήμη, έχουμε να πούμε:
  • Είναι φήμη ότι η ΜΕΘ έχει διακόψει την λειτουργεία της από τον Μάρτιο του 2011;
  • Eίναι φήμη ότι από τον Ιούνιο του 2008 δεν υπάρχει στο νοσοκομείο μόνιμος φαρμακοποιός;
  • Είναι φήμη ότι οι γιατροί του νοσοκομείου από τον Μάρτιο του 2012 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί το υπούγειο τους οφείλει εφημερίες μηνών;
  • Είναι φήμη ότι υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά;
  • Είναι φήμη ότι το Δ.Σ συζητά την λειτουργία του ΚΥ Προσοτσάνης μόνο για το πρωινό ωράριο;
  • Eίναι φήμη ότι τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου δουλεύουν μόνο πρωνό ωράριο λόγω ελλείψεων στο προσωπικό;
Aν όλα αυτά είναι μόνο φήμες και όχι η τραγική κατάσταση που διέρχεται το νοσοκομείο της Δράμας λόγω της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε η τρόικα και η ντόπια συγκυβέρνηση, τότε καλούμε τους “αρμόδιους” να βγουν και να μας διαψεύσουν.

Θα το τολμήσουν;