Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ προέδρου ΟΕΝΓΕ για τις επισχέσεις(ΟΕΝΓΕ)

 
ΔΗΛΩΣΗ
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς και ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ, αντί ν΄ απολογούνται για την αθλιότητα που επικρατεί στο ΕΣΥ, τολμούν και προκαλούν, ενώ υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις που αποπειρώνται να τρομοκρατήσουν ειδικούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς.
Συγκεκριμένα, ενώ οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες εφημερίες από το Δεκέμβριο και σε υποστελεχωμένα τμήματα παραμένουν απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες από τον Ιούνιο του 2011, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, καθώς και Διοικητές Νοσοκομείων ισχυρίζονται ότι αποτελούν αξιόχρεους και φερέγγυους εργοδότες και συνεπώς οι γιατροί δε δικαιούνται να στρέφονται εναντίον τους πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας!
Πρόκειται για φαιδρούς ισχυρισμούς.
Τους προειδοποιούμε πως σε περίπτωση που αποπειραθούν να κινηθούν δικαστικά ή να περικόψουν ημερομίσθια θα βρεθούν μπροστά σε πολύ οδυνηρές εκπλήξεις. Οι γιατροί που υπηρετούν στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία είναι εξοργισμένοι με την προκλητική τακτική του κ. Λοβέρδου και των υποτακτικών του και είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά προκειμένου να προασπίσουν την αξιοπρέπεια και το επάγγελμά τους.
Εάν το υπουργείο επιθυμεί να λυθούν οι επισχέσεις ένας είναι ο τρόπος: να καταβάλει στο ακέραιο τις δεδουλευμένες εφημερίες και να εξασφαλίσει ασφαλή εφημέρευση των Νοσοκομείων.
Τέλος, η περίφημη επιστολή Λοβέρδου προς τους αγροτικούς γιατρούς δείχνει και την πολιτική αγυρτεία του συντάκτη της. Αμείβει με 650 ευρώ μηνιαίως τους αγροτικούς γιατρούς που τρέχουν σε βουνά και λαγκάδια να περιθάλψουν τους γέροντες της υπαίθρου και ταυτόχρονα τους διασύρει συλλήβδην ως υπερσυνταγογράφους, ενώ δεν εγκαλεί ούτε τους κλινικάρχες, ούτε τους πανεπιστημιακούς που διατηρούν παράνομα ιδιωτικά ιατρεία.
Πρόκειται όντως για πρακτική πολιτικού που έφαγε τα ψωμιά του..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ