Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν νοσοκομεία ελέω τρόικας! Όλη η λίστα(Ιatropedia)

 
Μία ώρα αρχύτερα προχωρά τελικώς όπως φαίνεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων οι οποίες είχαν παγώσει.
Τα «λουκέτα» σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα θα έρθουν μέσω της κοινής λειτουργίας με στόχο σε δεύτερη φάση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα μικρότερα  ή εκείνα που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του μνημονίου, να κλείσουν οριστικά ή να ατονήσουν πλήρως.  Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται;

 Με υπουργική απόφασή του ο Ανδρέας Λοβέρδος ρίχνει την πρώτη ταφόπλακα σε νοσοκομεία που επί σειρά ετών εξυπηρετούσαν χιλιάδες ασθενείς.


Πλέον στα νοσοκομεία ου συγχωνεύονται θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες οι ιατρικές πράξεις και οι ασθενείς θα παραπέμπονται στα κεντρικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Γεγονός που σημαίνει πως οι έλληνες ασθενείς θα έχουν πια στη διάθεσή τους λιγότερες μονάδες για να εξυπηρετηθούν, συνεπώς θα αυξηθεί για άλλη μια φορά η ταλαιπωρία τους.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους δεδομένου ότι αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα να αποχωρήσει ξανά ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων του δημοσίου.


Τα νοσοκομεία που συγχωνεύονται είναι:

1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
1) Γ. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ με Γ.Ν.Α. Η ΕΛΠΙΣ.
2) ΓΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ με ΓΟΝΚ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.

2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

3) Γ. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ με Γ.Ν.Πειραιά ΤΖΑΝΕΙΟ.
4) ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ –ΚΥ ΛΕΡΟΥ με ΓΝ ΡΟΔΟΥ.

3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5) Γ.Ν. Καστοριάς με Γ.Ν. Γρεβενών

4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
6) Γ.Ν. Κομοτηνής με Πανεπ. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

7) Γ.Ν.Τρικάλων με Γ.Ν. Καρδίτσας.

6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ.
ΕΛΛΑΔΑΣ

8) Πανεπ.Γ.Ν.Πατρών ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ με Γ.Ν.Παίδων Πατρών ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

7η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

9) ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ με ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ