Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σύνταγμα 7.2.2012

 
07/02/2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σύνταγμα 7.2.2012
Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ γσεε - αδεδυ

Σύνταγμα - Αθήνα 7/2/2012



Εμείς οι απεργοί του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη  7/2/2012  στο Σύνταγμα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ:

Την αδιέξοδη αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, μέσω της πολιτικής λιτότητας και περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, των απολύσεων και της ανεργίας, της φορολογικής λεηλασίας που συνεχίζονται και εντείνονται με το νέο μνημόνιο άδικων μέτρων ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαντούν: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Η εφαρμοζόμενη πολιτική αφαιρεί τεράστιους  πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει την ύφεση και εκτοξεύει την ανεργία και το χρέος, εντείνοντας τα αδιέξοδα της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν δίνει καμιά λύση για τους πολίτες και τη χώρα παρά μόνο για τα συμφέροντα των δανειστών, των Τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών.

Η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της Τρόικα των δανειστών προωθεί νέες αντεργατικές ρυθμίσεις, ανατροπή και κατάργηση χρόνιων κατακτήσεων όπως ΣΣΕ, νέα επίθεση στα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, νέες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, νέα φορολογικά βάρη σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, χωρίς μάλιστα καμιά προοπτική εξόδου απ΄την κρίση και τη χρεοκοπία.

Απορρίπτουμε τα μέτρα που περιλαμβάνονται και στο νέο μνημόνιο τα οποία πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους, αποτελούν ομολογία της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής και των δυσμενών αποτελεσμάτων στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας απαιτούν την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα.



ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ:

•·         Την ανατροπή και ακύρωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου της χώρας μας.

•·         Τη μόνιμη και διαρκή λιτότητα, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, την υποταγή  των εργαζομένων και των πολιτών στις πιο ακραίες απαιτήσεις των «αγορών» και των τραπεζιτών

•·         Τις εφεδρείες, τις απολύσεις, την ανεργία, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

•·         Την ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον Ιδ. Τομέα, στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις Τράπεζες

•·         Τις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων 

•·         Τη νέα δραστική  περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων

•·         Την εκποίηση = ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους

•·         Την φοροεπιδρομή κατά των μονίμων και σταθερών «υποζυγίων» που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους.

•·         Την περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων κοινωνικών παροχών

•·         Την πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!

•·         Την υποβάθμιση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών και ιδιαίτερα της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας.

Λέμε ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συνθηκών στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Λέμε ΟΧΙ σε οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση που θα ακυρώσει και θα καταργήσει βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Λέμε ΟΧΙ στον απαράδεκτο εκβιασμό των Τροϊκανών, στα δεσμά των Μνημονίων των άδικων, σκληρών, υφεσιακών και αδιέξοδων φορολογικών, οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων που προετοιμάζονται.         


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

•Ø            Το σεβασμό από την κυβέρνηση του αποτελέσματος του κοινωνικού διαλόγου όπως δεσμεύτηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν.

•Ø            Την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής και ενός προγράμματος ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένων από τα δεσμά των μνημονίων και των Νεοφιλελεύθερων Ευρωπαϊκών εμμονών και απαιτήσεων.

•Ø            Την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την υποστήριξη των ανέργων και των φτωχών.



Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στη μνημονιακή πολιτική, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας και της Ευρώπης, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί και να ακυρώσουμε τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των «αγορών» και των τραπεζιτών και όχι αυτή των πολιτών.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Όλοι μαζί μπορούμε

Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.