Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 29 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012 (Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης)

 
ΑΘΗΝΑ 24/02/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 35

ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                Συναδέλφισσες – οι,

                Η 29η Φεβρουαρίου 2012, έχει οριστεί ως Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης ενάντια στη λιτότητα από τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα.
                Η Χώρα μας είναι στο κέντρο του τυφώνα αυτών των αντιλαϊκών και βάρβαρων πολιτικών. Η 29η Φεβρουαρίου συμπίπτει με την ολοκλήρωση της ψήφισης του Εφαρμοστικού  νόμου για την υλοποίηση του β’ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που είναι προϋπόθεση της Νέας Δανειακής Σύμβασης και του PSI.
                Η συνταγή είναι γνωστή από το α’ ΜΝΗΜΟΝΙΟ περικοπές μισθών – συντάξεων, κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργήσεις φορέων, Διευθύνσεων, Μονάδων.
                Το δεύτερο Μνημόνιο στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας πλήττει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με μείωση του κατώτερου μισθού, με πάγωμα των μισθών η πολιτική αυτή πλήττει ιδιαίτερα και εμάς τους Υγειονομικούς.
                Οι Συγχωνεύσεις των 136 Νοσοκομείων σε 82, η μεταφορά της Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας, οι νέες περικοπές δαπανών στο φάρμακο, στις Υγειονομικές Υπηρεσίες, θα πλήξουν τα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών της Υγείας – Πρόνοιας.

                Συναδέλφισσες – οι,
                Οι αγώνες που αναπτύσσονται είναι Μαραθώνιος καθώς οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι άνευ προηγουμένου.
                Μετά την 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη συνεχίζουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ συμμετέχοντας στην κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ με 3ωρη Στάση Εργασίας από 12 έως 3:00μ.μ.

Στις 1:30μ.μ. ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. (ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 2)
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 6:00Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ