Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικα ή ανάπηρα τέκνα στο μεταβατικό στάδιο ανεξάρτητα της ημερομηνίας θεμελίωσης της σύνταξης



ΑΘΗΝΑ 9/01/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3203
ΠΡΟΣ     ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                κο. ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ


                Κύριε Υπουργέ,

                Σύμφωνα με το Νόμο 3865/2010 ΦΕΚ 120/21-7-2010 άρθρο6 «όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών υπαλλήλων του Δημοσίου» στη παράγραφο 2βα τροποποιούνται οι διατάξεις του πρώτου και δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 56 του Π.Δ. 169/2007  και δίνεται η δυνατότητα στους άνδρες με ανήλικο παιδί και συμπληρωμένο το πεντηκοστό δεύτερο (52) έτος της ηλικίας να κάνουν χρήση των μεταβατικών διατάξεων συνταξιοδότησης με 25 έτη υπηρεσίας από 1 Ιανουαρίου 2011 και συμπληρωμένο το πεντηκοστό πέμπτο (55ο) έτος της ηλικίας με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας από 1 Ιανουαρίου 2012.
                Με την παράγραφο 11 του ίδιου άρθρου και νόμου οι ανωτέρω διατάξεις δεν έχουν εφαρμογή για όσα πρόσωπα αναφέρονται σε αυτές αλλά έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης πριν 31 Δεκεμβρίου 2010.
Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν με την παρ. 2 Ββ του άρθρου 6 για τους άνδρες με ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί ή σύζυγο κατά ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 50 ετών εάν  31 Δεκεμβρίου 2010 θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης.
                Οι συγκεκριμένες διατάξεις αντιμετωπίζουν άνισα τους Δημοσίους υπαλλήλους είναι αντισυνταγματικές και για πρώτη φορά τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αντιμετωπίζονται δυσμενέστερα από δικαιώματα που προκύπτουν με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας.  
                Εν αντιθέσει με το ίδιο άρθρο παρ. 1α δίνεται η δυνατότητα στους άνδρες με τρία παιδιά να συνταξιοδοτηθούν στις μεταβατικές διατάξεις χωρίς τον περιορισμό της θεμελίωσης έως 31 Δεκεμβρίου 2010.
                Είναι επιβεβλημένο στο υπό διαμόρφωση Πολυνομοσχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη ως εξής:
                Στην παράγραφο 11 του άρθρου 6 του Ν. 3865 (ΦΕΚ 120/21-7-2010) προστίθεται μετά το 11 υποπαράγραφος α και μετά τις λέξεις «τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους» η εξής υποπαράγραφος β. Οι ανωτέρω διατάξεις της παραγράφου 11α  δεν έχουν εφαρμογή στα πρόσωπα των παραγράφων 2Βα και 2Ββ του άρθρου 6 που ισχύουν και στην περίπτωση που μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΟΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                     ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ