Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Διόρθωση του Νόμου για Συνταξιοδότηση γονέων με ανάπηρο παιδί.

 


ΑΘΗΝΑ 5/12/2011

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3102





ΠΡΟΣ     1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

                  κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

                2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                  κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ







                Κύριοι Υπουργοί,



                Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 140 του Ν. 3655/08 δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης λόγω γήρατος σε γονείς Δημόσιους υπαλλήλους ασφαλισμένους στο φορέα του ΙΚΑ, αναπήρων τέκνων σε ποσοστό αναπηρίας 67% διαπιστωμένη από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, χωρίς να τίθεται προϋπόθεση ο αποκλεισμός του αναπήρου τέκνου από την αγορά εργασίας.

                Με βάση το νόμο αυτό δικαιούχοι Δημόσιοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν από την υπηρεσία και κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης.

                Με τον Ν.3996/2011 άρθρο 37 τροποποιείται η διαδικασία αναδρομικά για τις εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιοδότησης και αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης για όσο διάστημα διαρκεί η εργασία του αναπήρου τέκνου. Όμως έτσι αδικούνται οι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν και θα πρέπει να παραμείνουν άνεργοι ή να αποδεχθούν την ανικανότητα για εργασία των παιδιών τους που είναι κοινωνική αδικία.

                Οφείλετε να τροποποιήσετε το Νόμο σε μια από τις παρακάτω κατευθύνσεις:

Α) Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδοτήσεις σύμφωνα με το Ν. 3655/08 άρθρο 140 εξετάζονται με τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου νόμου και όχι με τις προϋποθέσεις του άρθρου 37 του Ν. 3996/11.

Β) Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ που υπέβαλαν παραίτηση για συνταξιοδότηση κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3665/08 άρθρο 140, επειδή τροποποιήθηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης έχουν τη δυνατότητα ένα μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου να ανακαλέσουν την παραίτηση.





ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ







ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                              ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ