Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ Καταγγελία για την ένταξη του ΜΤΠΥ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

  


Αθήνα 27.10.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 381

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της γιατί, στον αντιλαϊκό «πολυνόμο» που ψήφισε στις 20/10/2011, εκτός των άλλων, αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία το Μ.Τ.Π.Υ. θα εποπτεύεται πλέον από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών όπως γινόταν μέχρι τώρα. Το γεγονός ότι από όλα τα Μετοχικά Ταμεία επιλέχθηκε μόνο το Μ.Τ.Π.Υ. να υπαχθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μας δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες για τη σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, στην οποία φαίνεται ότι έρχονται και νέες περικοπές, συνολικά στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης, σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Ταυτόχρονα, οι περικοπές που γίνονται στα μερίσματα του Μ.Τ.Π.Υ. αποτελούν πρόκληση για τους ασφαλισμένους, πολύ περισσότερο, όταν όλοι γνωρίζουμε πως το κράτος έχει διαχρονικά, την κύρια ευθύνη για την καταλήστευση των αποθεματικών του, φορτώνοντας το Ταμείο, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη και το κόστος της εισοδηματικής πολιτικής στους συνταξιούχους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική και κάθε σχέδιο διάλυσης της επικουρικής ασφάλισης και να καλύψει τα ελλείμματα του Μ.Τ.Π.Υ., να μην προχωρήσει στις περικοπές των μερισμάτων και να μην αλλάξει τη νομική μορφή και εποπτεία του Μ.Τ.Π.Υ..

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.