Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΟΕΔΗΝ

 
Η ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου σε βάρος του συνόλου των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στοχοποίησης του Δημοσίου και των λειτουργών του με απώτερο στόχο την περικοπή των Δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.
Ο κύριος Λοβέρδος αν και Υπουργός Υγείας εκφράζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα κοινωνικά αγαθά που υπερβαίνουν και πλειοδοτούν τις απαιτήσεις και τις υποδείξεις της ΤΡΟΪΚΑ.
                Η υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση των κοινωνικών και Δημόσιων αγαθών είναι συνειδητή διακομματική προσπάθεια την τελευταία 20ετία, με τον Δημόσιο λειτουργό θύτη και θύμα αυτής της ανομολόγητης Πολιτικής.
                Οι πελατειακές λογικές, η αναξιοκρατία, η γραφειοκρατία, η ανορθολογική κατανομή και διάθεση του ανθρώπινου δυναμικού, η πολιτική αμοιβών, η απουσία αξιολόγησης, η λογική των κομμάτων για την διοίκηση λάφυρο του νικητή των εκλογών ήταν συνειδητές πολιτικές που κατέστησαν την Δημόσια Διοίκηση αντίπαλο της Κοινωνίας.
                Ο κύριος Λοβέρδος ήταν πρωτεργάτης αυτών των πολιτικών διότι συμμετέχει ενεργά στο πολιτικό σύστημα την τελευταία 15ετία.
                Οι δηλώσεις του και μάλιστα σε μια εποχή τεταμένη από την ανελέητη επίθεση που δέχεται ο Δημόσιος υπάλληλος, με την περιστολή των δικαιωμάτων  του, δεν εντάσσεται σε μια ειλικρινή προσπάθεια διόρθωσης των κακώς κείμενων, αλλά σε μικροπολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια που έχουν σχέση με το άγχος της δημοφιλίας όσων επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους διακριτούς ρόλους.  
                Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ ούτε προνόμια έχουμε, ούτε έχουμε διάθεση ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας.
                Με ελλείψεις προσωπικού, με χαμηλές αμοιβές, χωρίς να είμαστε ενταγμένοι στα ΒΑΕ, με 24ωρη λειτουργία, αργίες, νυχτερινά, με καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (Ευρωπαϊκή Οδηγία) προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου μας και της κοινωνικής μας αποστολής.
                Είχαμε την απαίτηση από τον Υπουργό Υγείας να μην προβαίνει σε γενικόλογους ισοπεδωτικούς αφορισμούς ενταγμένους στις προσωπικές  του επιδιώξεις, αλλά να αναγνωρίσει και να επαινέσει την προσφορά μας και την προσήλωσή μας με αντίξοες συνθήκες  στην ικανοποίηση των Δικαιωμάτων των πολιτών και των ασθενών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ