Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

 

Αθήνα 24.8.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 287


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1.     Ένταξη των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες στον κανονισμό των ΒΑΕ, διεύρυνση της λίστας και προώθηση των θεσμικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
2.     Τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της ημερομηνίας λήξης των Ομολόγων για μετά από 30 χρόνια.
3.     Την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο αδυνατεί να καταβάλει εγκαίρως  το εφάπαξ των νέων συνταξιούχων.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν, ιδιαίτερα για το Τ.Π.Δ.Υ., αποτελούν επανάληψη των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών, σε προηγούμενες συναντήσεις με την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι οποίες όμως δεν έχουν υλοποιηθεί.
Επιπλέον δεσμεύτηκε πως θα αντιμετωπίσει ενιαία το ζήτημα των ΒΑΕ μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.