Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Καιρός ήταν………………να το καταλάβουν.

 
Ο Ανδ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στον αγώνα που γίνεται για περιστολή της σπατάλης ανέφερε ότι ξεκίνησε σήμερα ο διεθνής διαγωνισμός για συγκεκριμένο νοσοκομειακό φάρμακο και ενώ η αρχική τιμή που δόθηκε ήταν πάνω απο 1,5 εκατ. ευρώ, έκλεισε στα 220.000 ευρώ (εξοικονόμηση 85%) με προσφορά από ελληνική εταιρεία.
Στην πρώτη “δημοπρασία” συμμετείχαν 14 εταιρείες, οι οποίες έδωσαν τιμές για τη δραστική ουσία σιπροφλοξασίνη, ένα αντιβιοτικό τελευταίας γενιάς. ””Οπως έγινε γνωστό, μέχρι το τέλος του έτους θα “δημοπρατηθούν” άλλες 42 δραστικές ουσίες, με αρχικό προϋπολογισμό τα 200 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι με τους διεθνείς αυτούς διαγωνισμούς -που έρχονται να αντικαταστήσουν τους “εσωτερικούς”, οι οποίοι γίνονταν έως σήμερα, για την προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων- θα εξοικονομήσει δεκάδες εκατ. ευρώ. Μάλιστα, προτίθεται από τις αρχές του 2012 να κάνει διεθνείς διαγωνισμούς για όλα τα νοσοκομειακά φάρμακα, για τα οποία έχει λήξει η πατέντα.
Καιρός  ήταν…………………..