Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΔΕΔΥ Κάλεσμα στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 20/7/2011



Αθήνα 19.7.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:237 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι οποίοι με βασικό αίτημα την προστασία και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τον αγώνα και προχωρούν αύριο Τετάρτη 20/7/2011 σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.
Η άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου συγχωνεύσεων και καταργήσεων του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω απαξίωση και διάλυσή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), αντί να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάταξή του, αλλά και την άρση των υπαρχουσών στρεβλώσεων και κακοδαιμονιών με κύριο γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι άκρως επιβεβλημένη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας, διότι η Δημόσια Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, αφορά όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.