Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ (ΧΡΟΝΟΣ)

  Χαριστική βολή στην υγεία το κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου Κομοτηνής.


24.06.2011 (ΧΡΟΝΟΣ)

Θα προκληθούν αλυσιδωτά προβλήματα στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Ροδόπη, αναφέρει σε ερώτησή του ο Αχμέτ Χατζηοσμάν .

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Ροδόπη, από το ενδεχόμενο κλεισίματος ή μεταφοράς κλινικών στο νοσοκομείο Κομοτηνής, περιγράφει ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, σε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι φήμες για κλείσιμο κλινικών ή μείωση προσωπικού και μεταφορά κάποιων κλινικών του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής στο γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Το ενδεχόμενο κλεισίματος ή υποβάθμισης κλινικών του νοσοκομείου Κομοτηνής θα προκαλέσει αλυσίδα προβλημάτων στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Ροδόπη. Συγχρόνως, θα υποβάλει τους ασθενείς σε μία απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς τα κοντινότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, γεγονός που θα επιβαρύνει την άμεση μεταφορά ασθενών και κατ’ επέκταση, την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Το νοσοκομείο Κομοτηνής αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία με συντονισμένες προσπάθειες επιχειρούμε να επιλύσουμε το τελευταίο διάστημα, το ενδεχόμενο κλεισίματος ή μεταφοράς κλινικών θα δώσει την χαριστική βολή στο νοσοκομείο και στον χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ροδόπης». Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν επιβεβαιώνει τις φήμες για κλείσιμο ή μεταφορά κάποιων κλινικών και αν ναι, για ποιες κλινικές πρόκειται και με ποιο αιτιολογικό ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις. Τέλος, ρωτά αν συμφωνεί η ηγεσία του υπουργείου με το κλείσιμο κλινικών στο νοσοκομείο Κομοτηνής, αν ναι, με ποιο σκεπτικό και αν όχι, ποια μέτρα θα λάβει για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των υφιστάμενων κλινικών