Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι φορείς του δημοσίου καταργούνται - Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση 21 φορέων του δημοσίου που δεν κρίνονται απαραίτητοι, καθώς και το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με κύριο χαρακτηριστικό την κατάργηση της μαζικής βαθμολόγησης των υπαλλήλων με άριστα. Επιπλέον, υπάρχουν και σημαντικές διοικητικές απλουστεύσεις για πολίτες και επιχειρήσεις.Σύμφωνα με τις προωθούμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να μπει τέλος στο φαινόμενο κατά τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης να βαθμολογείται το σύνολο σχεδόν του προσωπικού με άριστα. Βάσει των νέων ρυθμίσεων, μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να συγκεντρώνει τη μέγιστη βαθμολογία.
Ενδιάμεση βαθμολογία θα μπορεί να λαμβάνει το 60% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ την χαμηλότερη απόδοση θα καταγράφει το 15% των υπαλλήλων.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι καθοριστική το επόμενο διάστημα, με τους υπαλλήλους που θα εμφανίζουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στις εκθέσεις να έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας/ κινητικότητας ή ακόμη και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.
Ποιοι φορείς καταργούνται
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η κατάργηση 21 φορέων του Δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι. Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται, οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση των φορέων επηρεάζει περίπου 250 υπαλλήλους, από τους οποίους κάποιοι απολύονται, κάποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και κάποιοι μετακινούνται σε άλλη θέση