Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ Ανάκληση Οργανισμών




ΑΘΗΝΑ 31/5/2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 305







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





            Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με αντιπροσωπείες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΕΛΠΙΣ και ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ συναντήθηκαν την ΠΕΜΠΤΗ 31/5/2012 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο. Θάνο Κωτσόπουλο για το ζήτημα της ανάκλησης του συνόλου των Δημοσιευθέντων σε ΦΕΚ Οργανισμών των Νοσοκομείων που πετσοκόβουν κλίνες και κλινικές. Συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε περίοδο που οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

            Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργού Υγείας για άμεση ανάκληση όλων των Δημοσιευθέντων Οργανισμών και την εκ νέου σύσταση από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα προκύψει στις Εθνικές Εκλογές 17/6/2012.

            Τα Νοσοκομεία σήμερα δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Υγεία των ασθενών. Επείγοντα χειρουργεία αναβάλλονται και η τροφοδοσία διακόπτεται. Επιχειρούν να πετύχουν τους στόχους του προϋπολογισμού του έτους 2012 μειώνοντας δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες.

            Οι υγειονομικοί δεν πληρώνονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές. Τους οφείλονται τρεις μήνες. Ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο. Χρήστο Κίττα για να θέσουμε τα εκρηκτικά προβλήματα των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών.







ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ