Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εγκρίθηκε η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής


Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Μελέτη, κατασκευή οικοδομικών και Η/Μ εργασιών-προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής», με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου.

H δυναμικότητα του νέου Νοσοκομείου θα είναι διακόσιες (200) οργανικές κλίνες συμπεριλαμβανομένων 12 κλινών της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας ενώ η συνολική μικτή επιφάνεια των κλειστών στεγασμένων υπόγειων και υπέργειων χώρων, των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δε θα υπερβαίνει τα 25.530 μ2.

Συνολικά θα υπάρχει Παθολογικός Τομέας με δυναμικότητα 89 κλινών, Χειρουργικός Τομέας με δυναμικότητα 85 κλινών, Εργαστηριακός Τομέας, Ψυχιατρικός Τομέας με δυναμικότητα 12 κλινών αλλά και Διατομεακά τμήματα δυναμικότητας 14 κλινών (Ημερήσιας Νοσηλείας 8 κλινών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Ημερήσιας Νοσηλείας 4 κλινών, Νοσηλείας κρατουμένων 2 κλινών, Επειγόντων περιστατικών και Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης)
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε εξήντα ένα εκατομμύρια εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι ευρώ (61.687.720,00 €), συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α. 23%.
Από αυτά θα δοθούν 51.300.000,00 € για οικοδομικές και Η/Μ εργασίες, 9.894.420,00 € για προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και 493.300,00 € για προμήθεια και εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Πηγή χρηματοδότησης του έργου προτείνεται να είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησής του θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης, κάτι το οποίο είναι βέβαια, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ.