Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Δημόσιο: πρώτα αξιολόγηση ... μετά απόλυση 25.000 υπαλλήλων


- Ξεκινάει αρχές 2013 η αξιολόγηση 650.000 υπαλλήλων
- Τι θα γίνει με τους υπάλληλους των ΔΕΚΟ
- Θα εξεταστούν και όσοι πέρασαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας
- “Άσυλο” μόνο σε 80.000 υπαλλήλους δίνει η τρόικα








Μην ξεχνάμε το μνημόνιο και τους στόχους της τρόικας. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πέραν των αποχωρήσεων από το Δημόσιο μέσω των συνταξιοδοτήσεων θα αποχωρήσουν ως το τέλος του επόμενου έτους άλλοι 25.000 υπάλληλοι, όπως απαιτεί η τρόικα και έχει ήδη συμφωνήσει το Ελληνικό Κράτος.
Δεδομένο είναι επίσης ότι δεν αρκεί η περιβόητη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν εκτός δημοσίου αυτοί οι 25.000 υπάλληλοι.

Έτσι έρχεται η επόμενη φάση που ακούει στο όνομα αξιολόγηση.
Μέσω ΑΣΕΠ και διαγωνισμού ανάλογα με το αντικείμενο αλλά και εξετάσεων ανά υπηρεσία και πάλι με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ 623.255 υπάλληλοι του δημοσίου, μόνιμο προσωπικό, αλλά και 27.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα περάσουν από... κρησάρα.

Δεν θα μπουν στη διαδικασία εξετάσεων οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο καθώς με βάση το γεγονός ότι οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση θα αλλάξει και το καθεστώς εργασίας τους.

Από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα εξαιρεθούν επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα “6μέρες” και οι 80.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, είτε ως ωρομίσθιοι και μετακλητοί.

Δεν εξαιρούνται οι 1.500 υπάλληλοι που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς για να διεκδικήσουν και πάλι κάποια θέση σε άλλη υπηρεσία θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι κατάλληλοι μέσω εξετάσεων.

Εκτός από τον προφανή στόχο των 25.000 απολύσεων που απαιτούνται άμεσα από την τρόικα η βαθμολόγηση των υπαλλήλων είναι σαφές ότι θα αξιοποιηθεί και στο μέλλον σε ανάλογη περίπτωση και σε μια πιθανή νέα απαίτηση για μείωση προσωπικού.

Το ... περίεργο βέβαια είναι πως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με όσους υπαλλήλους έχουν ήδη προσληφθεί με εξετάσεις μέσω του ΑΣΕΠ και εάν θα επανεξεταστούν.

Πάντως οι εξετάσεις που αφορούν σε υπαλλήλου με πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ όλα δείχνουν ότι θα έχουν μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων πολλαπλών επιλογών ενώ ανά κατηγορία θα προβλέπονται εξειδικευμένες ερωτήσεις επί του αντικειμένου.

Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρξει συνέντευξη, αλλά και αδειοδότηση με βάση κοινωνικά κριτήρια, αλλά και την αξιολόγηση των προϊσταμένων των υπηρεσιών.