Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την καταβολή Νυκτερινων Κυριακών και Αργιών για το 2015

Μετά την ψήφιση και δημοσίευση του Νόμου 4325/15 και της τροπολογίας για την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών, (Κυριακές - Νυκτερινά - Αργίες) προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιούργησε ο Νόμος Βορίδη, φαίνεται ότι ξεκινούν οι διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία για το 2015.
Ήδη από προχθές εκδόθηκε οδηγία από το Υπ. Υγείας προς τους Διοικητές των ΥΠΕ, η οποία έφτασε σήμερα στα Νοσοκομεία που δίνει εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία για την τροποποίηση των προϋπολογισμών προκειμένου να εγγραφούν ποσά για την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών.
Ταυτόχρονα στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρεται ότι προωθείται η έκδοση και της σχετικής Κοινής Υπουργικής απόφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη προκειμένου να πάει για δημοσίευση, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος εκκαθάρισης για την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών.