Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τρέχουν να σωθούν στη …σύνταξη οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πριν τη διαθεσιμότητα! Πόσοι έφυγαν

Ο φόβος φυλάει τα έρμα λέει  ο θυμόσοφος λαός και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ  κάνουν τα χαρτιά τους άρον άρον για να  βγουν στη σύνταξη και να γλιτώσουν από τα δεινά που έρχονται.
Το κύμα της κινητικότητας που πλήττει ήδη το ΕΣΥ αλλά και οι νέες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις νοσοκομείων  που έρχονται το Σεπτέμβριο με εντολή τρόικας, οδηγούν πολλούς εργαζόμενους στην πρόωρη συνταξιοδότηση
 Γεγονός που σημαίνει ότι η εικόνα που θα  αντικρίζουμε  σε λίγο καιρό στα δημόσια νοσοκομεία θα είναι άκρως απογοητευτική καθώς το ήδη λιγοστό προσωπικό αναμένεται να λιγοστέψει ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα εξάλλου με  πρόσφατα στατιστικά στοιχεία  του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο της φετινής χρονιάς εγκατέλειψαν άρον άρον τα δημόσια νοσοκομεία 4006 εργαζόμενοι, είτε με συνταξιοδότηση είτε παίρνοντας το καπελάκι τους για άλλες πολιτείες…

 Το τελευταίο διάστημα μάλιστα φαίνεται ότι καταγράφεται κύμα αποχωρήσεων και στα νοσοκομεία της περιφέρειας όπου εργαζόμενοι φεύγουν είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση είτε με κατεύθυνση τον ιδιωτικό τομέα για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο.

Είναι ενδεικτικό ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος καταγράφονται μέσα σε έναν χρόνο (Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2013) 107 αποχωρήσεις γιατρών σε 13 νοσοκομεία, και 321 αποχωρήσεις διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η μεγάλη αυτή έξοδος όμως οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία σε δραματική συρρίκνωση αφού υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2013 δε θα εργάζονται σε αυτά ούτε 85.000 άτομα, όταν μόλις πριν από 5 χρόνια ήταν κοντά στις 115.000 όπως είχε προκύψει από την  απογραφή που είχε γίνει.
 Όσο για προσλήψεις… αυτές μάλλον αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός…
iatropedia


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προκλητικός ήταν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Πρωινό mega».
Ο υπουργός της συγκυβέρνησης συκοφάντησε κατάφωρα τον αγώνα που δίνουμε μήνες τώρα οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής ενάντια στην κατάργηση του νοσοκομείου, επιχειρώντας να στρέψει το σύνολο της κοινωνίας ενάντια στους υγειονομικούς. Μάλιστα, στην τοποθέτησή του για τη διαθεσιμότητα, δήλωσε ότι: «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο» και «όταν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του εσείς κάνετε φασαρία για 1 χιλιόμετρο».
Το Σωματείο Εργαζομένων της Πολυκλινικής δηλώνει ότι το πρόβλημά των εργαζομένων δεν είναι αν θα μετακινηθούμε 1 ή 5 χιλιόμετρα μακρυά.  Είναι η αντιλαϊκή πολιτική η οποία με την κατάργηση της Πολυκλινικής σαν νοσοκομείο, αλλά και των υπολοίπων 7, στερεί υπηρεσίες υγείας από το λαό που τις έχει ανάγκη και που θα έπρεπε να τις απολαμβάνει δωρεάν. Ο Υπουργός Υγείας βαφτίζει το άσπρο μαύρο, προσπαθώντας να πείσει το λαό, ότι τα μέτρα που παίρνει είναι προς όφελος του. Στην πραγματικότητα χτυπάει αλύπητα το δικαίωμα του λαού σε υπηρεσίες υγείας που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα βέβαια ενισχύει την επιχειρηματική δράση στην υγεία.  
Ø        Αυτό κάνει όταν εκμηδενίζει τα κονδύλια στην υγεία αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ø        Όταν αντί να στελεχώσει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τα τεράστια κενά που έχουν όλα τα νοσοκομεία, καταργεί ορισμένα απ’αυτά για να καλύψει τρύπες στα υπόλοιπα.
Ø        Όταν, παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια (γενικά, μονάδων και ειδικά) – άλλωστε τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία φτάνουν μέχρι τα προαύλια - καταργεί εκατοντάδες ακόμα.
Ø        Όταν με την κατάργηση αυτών των νοσοκομείων θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι λίστες αναμονής σε χειρουργεία κι εξωτερικά ιατρεία με επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς.
Οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής δηλώνουμε ότι δουλειά μας είναι να γιατρεύουμε τους ασθενείς. Γι’ αυτό θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας και θα διεκδικήσουμε μαζί με όλο το λαό όχι μόνο να μην απολυθεί κανείς, αλλά να γίνουν μαζικές προσλήψεις στην υγεία, για να μπορεί να προστρέχει στα νοσοκομεία καθένας που έχει ανάγκη και χωρίς να αναγκάζεται να βάζει το χέρι στην τσέπη.
Ο Υπουργός- που δεν διστάζει να παίξει τη δουλειά μας στο στοίχημα - δήλωσε την μισή αλήθεια όταν έλεγε ότι «εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα». Θα έπρεπε να συμπληρώσει ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για χάρη των οποίων καταργεί νοσοκομεία ώστε να μπορούν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Πρόγραμμα Απεργιακών Κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 30-8-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2002
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε διαρκής κινητοποιήσεις, για να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης να ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ σε ιστορικά Νοσοκομεία με τεράστια προσφορά στο Υγειονομικό Σύστημα της χώρας και να θέσει το ελλιπέστατο Υγειονομικό Προσωπικό που εργάζεται σε δυσμενείς συνθήκες, σε Διαθεσιμότητα – Απολύσεις.
Πρόγραμμα Δράσης:
· Την ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 8.00πμ στις εισόδους των Νοσοκομείων ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ θα συγκεντρωθούν οι Εργαζόμενοι των δύο προαναφερόμενων Νοσοκομείων με εκπροσώπους του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και τα Δ.Σ. Σωματείων του Λεκανοπεδίου
· Την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 8.00πμ στις εισόδους των Νοσοκομείων ΠΑΤΗΣΙΩΝ και ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ θα συγκεντρωθούν οι Εργαζόμενοι των δύο προαναφερόμενων Νοσοκομείων με εκπροσώπους του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και τα Δ.Σ. Σωματείων του Λεκανοπεδίου
· Την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από 11.00πμ έως 15.00μμ. Στις 11.30πμ οργανώνουμε Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας για το Λεκανοπέδιο έξω από το Υπουργείο Υγείας και για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των ΥΠΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
· Επαρκή χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
· Την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας
· Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.
Δεν θα επιτρέψουμε στον Υπουργό Υγείας με τις μεγαλόστομες δηλώσεις του να βάλει φωτιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετά να χορεύει στις στάχτες του.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Από τη Δευτέρα τα δωρεάν εισιτήρια για εξετάσεις στο ΕΣΥ! Πως θα τα πάρετε

Από την ερχόμενη Δευτέρα και με καθυστέρηση αρκετών μηνών θα μπορούν επιτέλους οι ανασφάλιστοι και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες να υποβάλλουν αίτηση, για να αποκτήσουν δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και παρακολούθησης.

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, τελικά όμως ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Μέχρι το τέλος του 2013 στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 100.000 πολίτες και επιπλέον 100.000 το 2014, ενώ στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερα άτομα από το 2014 και μετά. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα μπορούν να κάνουν τουλάχιστον τρεις εξετάσεις σε δημόσια νοσοκομεία. 

 Τα αιτήματα θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια.
Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα, δικαιούχοι του προγράμματος είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ:

-που έχασαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και
-που το ατομικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ή τα 25.000 ευρώ (άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των συζύγων) στην περίπτωση των έγγαμων

Με το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης οι πολίτες θα δικαιούνται:
-επισκέψεις σε γιατρό προκειμένου να αξιολογηθούν και να παραπεμφθούν για
περαιτέρω έλεγχο, διεξάγοντας ένα σύνολο προληπτικών και εν μέρει διαγνωστικών
εξετάσεων (θα εξαρτάται από το κόστος των εξετάσεων), σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, ή σύμφωνα με την ειδική κατάστασή τους
-πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων
-αξιολόγηση/ διάγνωση/ αγωγή υγείας, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας κατά την επίσκεψή σε γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παράλληλα προβλέπεται και παρακολούθηση περιπτώσεων κύησης.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τον φορέα του Δημοσίου ή την ιδιωτική μονάδα ή τον ιδιώτη γιατρό ή τον πάροχο υπηρεσιών, στον οποίο θα προσέλθουν.
Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι του Προγράμματος που θα πηγαίνουν στις μονάδες Υγείας του Ε.Σ.Υ. δεν θα πληρώνουν το θεσπισμένο εισιτήριο των 5 ευρώ.

Όσον αφορά τους γιατρούς που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι ιατρικές επισκέψεις που θα κάνουν δεν θα προσμετρούνται στο όριο των 200 ή 150 μηνιαίων επισκέψεων (οι οποίες ισχύουν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ).

Απολύονται όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά

Εντολή για διαρκείς ελέγχους της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο έχει λάβει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
«Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο» αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποιεί ότι «πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από το ΣΕΕΔΔ για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό επί μακρόν απουσιαζόντων υπαλλήλων, μετά από εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις εκθέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Τουρισμού και Πολιτισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση δεκάδων άλλων ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί. Ήδη, έχουν διαβιβαστεί οι εκθέσεις ελέγχου στους αρμόδιους για περαιτέρω ενέργειες.
Σαφάρι στα ινστιτούτα ξένων γλωσσών
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην έγγραφη απάντηση του στον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση, υπογραμμίζει επίσης ότι «επιχειρείται να μπει μια τάξη στους ατομικούς φακέλους και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να είναι πλήρη και επικαιροποιημένα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί προτεραιότητα του ΥΔΙΜΗΔ ο έλεγχος και η διασταύρωση πιστοποιητικών, ώστε να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους. Έμφαση θα δοθεί στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, σε συνεργασία με τα Ξένα Ινστιτούτα που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα οποία παρέχουν τα πτυχία γνώσης ξένων γλωσσών. Στόχος είναι να εντοπιστούν τυχόν πλαστοί τίτλοι γλωσσομάθειας και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον όσων τα χρησιμοποίησαν».
Πειθαρχικά: 200 υποθέσεις το μήνα
Στο έγγραφο γίνεται αναφορά στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και απρόσκοπτη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων με στόχο τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους και την κατά το δυνατόν ταχύτερη εξέταση και ολοκλήρωση των υποθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημερώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο μέσος ρυθμός εξέτασης υποθέσεων στα πρωτοβάθμια Πειθαρχικά είναι περίπου 200 και στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά, 50 υποθέσεις το μήνα.
Οι έλεγχοι στα προσωπικά μητρώα
Εξάλλου σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, σχετικής με τον έλεγχο της νομιμότητας των διορισμών στη δημόσια διοίκηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογραμμίζει ότι «η επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου η Διοίκηση να σχηματίσει συγκεκριμένη εικόνα για το προφίλ των στελεχών της, ώστε να προχωρήσει με δίκαιο και λειτουργικό τρόπο η μεταρρύθμιση του Δημοσίου που έχει βασικό άξονα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων». Αναφερόμενος δε στην εφαρμογή των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί για την επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων υπαλλήλων, δηλώνει πως, ήδη, «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση».
Ανάκληση παράνομου διορισμού οποτεδήποτε
Οι δύο βουλευτές, στην ερώτηση που έχουν απευθύνει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν επισημάνει ότι σύμφωνα με τη νομολογία (ΣτΕ 626/2011), δεν επιτρέπεται εκ νέου έλεγχος νομιμότητας διορισμού μετά την παρέλευση πενταετίας από τα αρμόδια όργανα των δημοσίων υπηρεσιών (και έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό). Συνέπεια αυτού είναι, όπως λένε, στην περίπτωση που διορισμός θεωρηθεί παράνομη διοικητική πράξη, να πρέπει να ανακληθεί μέσα σε εύλογο χρόνο που δεν μπορεί να ξεπερνά την πενταετία. Ρωτούσαν λοιπόν τον υπουργό να εξηγήσει πώς θα ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.
Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, όμως, ότι, με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007), «ο τελειωθείς διορισμός που έγινε κατά παράβαση νόμου ανακαλείται εντός διετίας από τη δημοσίευση της πράξης διορισμού και οποτεδήποτε, χωρίς χρονικό περιορισμό, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση που ο υπάλληλος προκάλεσε δολίως (πρόθεση) ή υποβοήθησε (πρόθεση ή βαριά αμέλεια) την παρανομία». Θυμίζει, ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης ότι παράνομος διορισμός μπορεί να προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου από όποιον τρίτο έχει έννομο συμφέρον.

Ολα τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται και οι νέες θέσεις τους

Τα ονόματα των 4.600 εκπαιδευτικών που μετακινούνται ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς:
· Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
· Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου
ξεπέρασαν τις 5.750.
· Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων
προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της
ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
· Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής
Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής,
Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες
που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των
Δημοτικών Σχολείων.
Ο πλήρης κατάλογος επισυνάπτεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και
Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr)

Δυσχέρειες κατά την εφαρμογή του Σχεδίου "Δημοκήδης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι εγκαθιδρύοντας νέο τρόπο άσκησης των υπουργικών καθηκόντων. Εκβιάζει, εκφοβίζει και απειλεί τους εργαζόμενους στην Υγεία επειδή κινητοποιούνται ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ. Ενάντια στα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων και τις Διαθεσιμότητες – Απολύσεις στο χώρο της Υγείας.
Μάλιστα οι εκφράσεις πεζοδρομίου που εκστομίζει εκβιάζοντας «έπρεπε να σας απολύσω να δείτε τι εστί βερίκοκο» θυμίζουν το πολιτικό χώρο προέλευσής του. Εξάλλου το Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό της Υγείας δεν είναι επιχείρησή του και οι Υγειονομικοί είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι και όχι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του.
Το ψευδεπίγραφο σχέδιο «Δημοκήδης» που βάζει λουκέτα στα Νοσοκομεία τέθηκε σε εφαρμογή την Πέμπτη 22/8/2013. Φάνηκε γι άλλη μια φορά η προχειρότητα της κυβέρνησης αφού η υγεία των Ασθενών τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο.
Σταμάτησε η εφημερία των καταργούμενων Νοσοκομείων και κλήθηκε να εφημερεύσει από τις 8.00πμ έως τις 10.00μμ το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγ.Ανάργυροι». Μέχρι την εφαρμογή του Σχεδίου «Δηκομήδης» το ΓΟΝΚ εφημέρευε ανά τέσσερις ημέρες από 8.00πμ έως 2.30μμ. Δημιουργήθηκε αλαλούμ και κινδύνεψε η ζωή των προσερχόμενων Ασθενών.
Τα επείγοντα περιστατικά της Χειρουργικής Κλινικής αντιμετώπισε Ειδικευόμενος Ορθοπεδικός. Μάλιστα επειδή ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας με fax για την μη ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών, οι ιατροί δέχθηκαν απειλές από τους Διευθυντές. Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό αναγκάστηκε να εργάζεται συνεχόμενα 16 ώρες με συνέπειες στην ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παραβιάστηκαν θεσμοθετημένα δικαιώματα στα ωράρια εργασίας. Τα υπόλοιπα εφημερεύοντα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου δέχτηκαν μεγάλη πίεση αυξάνοντας τα ράντζα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι όλα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους ξεκίνησαν τα «παρατράγουδα». Επιτέλους η κυβέρνηση να πάψει να παίζει στις πλάτες των Υγειονομικών και σε βάρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προκειμένου να περιορίσει τις κοινωνικές δαπάνες σύμφωνα με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 27 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Οι εξελίξεις του καλοκαιριού ήταν ραγδαίες από την επιτάχυνση της εφαρμογής των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ενόψει της νέας επίσκεψης των εκπροσώπων της ΤΡΟΪΚΑΣ τον Σεπτέμβριο.
Ο Σεπτέμβρης που έρχεται δείχνει να είναι ο πιο καταστροφικός μήνας των μνημονιακών χρόνων, με κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, αφού η συγκυβέρνηση και η ΤΡΟΙΚΑ προωθούν νέα καταστροφικά μέτρα, στο πλαίσιο της βάρβαρης καπιταλιστικής νεοφιλελεύθερης επιδρομής.
Η ΤΡΟΙΚΑ και η κυβέρνηση δίνουν τα ρέστα τους για να προλάβουν να «ολοκληρώσουν» όλο το σχέδιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην οικονομία, στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην πλήρη ανατροπή του εργατικού δικαίου και στη συρρίκνωση – έως του σημείου της εξαφάνισης – των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το κύμα αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο τομέα της Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει:
· Τη μεταφορά της δαπάνης υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απευθείας στους πολίτες (χαράτσια στην πρόσβαση και εισαγωγή στα Δημόσια νοσοκομεία, αυξήσεις συμμετοχών ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα, μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των φαρμάκων που βρίσκονται έξω από ασφαλιστική κάλυψη, εκτεταμένη συρρίκνωση ασφαλιστικών παροχών υγείας κλπ). Εμπέδωση στη συνείδηση του λαού ότι η υγεία είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.
· Πλήρη οργανωτική και λειτουργική απαδιάρθρωση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ με στόχο να παραδοθεί πλήρως η πρωτοβάθμια περίθαλψη στο μεγάλο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
· Αριθμητική συρρίκνωση του προσωπικού που στελεχώνει τις δομές του ΕΣΥ και μείωση του μισθολογικού του κόστους. (χαμηλά αμειβόμενο, ευέλικτο δυναμικό)
· Προώθηση της λειτουργίας όσων «δημόσιων» δομών και υπηρεσιών υγείας διατηρηθούν, σαν ιδιωτικές επιχειρηματικές μονάδες (ανώνυμες εταιρείες), με μείωση μέχρι κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησής τους. Όσες αδυνατούν να λειτουργήσουν κάτω από αυτό το πλαίσιο θα κλείνουν.
· Οι αναδιαρθρώσεις αυτές (και στο χώρο της Υγείας) ήταν σχεδιασμένες από δεκαετίες στα πλαίσια της ΕΕ και όχι μόνο, μάλιστα σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν από χρόνια εφαρμοστεί, αλλά και στη χώρα μας τμήματά τους, αποσπασματικά, είχαν κατά καιρούς τεθεί σε εφαρμογή.
Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ προβλέπουν 12.500 Διαθεσιμότητες Δημοσίων Υπαλλήλων έως τέλους του έτους εκ των οποίων 4.000 απολύσεις έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Επίσης έως τέλους του έτους θα προσδιοριστούν ακόμη 12.500 Διαθεσιμότητες εκ των οποίων θα προστεθούν 11.000 απολύσεις.
Πρώτη δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτικοί Αστυνομικοί, Σχολικοί Φύλακες) και η εκπαίδευση με την οριζόντια κατάργηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Μάλιστα καθηγητές που κατέχουν πτυχία Παραϊατρικών Επαγγελμάτων ευελπιστούν να απορροφηθούν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Υγείας 15 Νοσοκομεία βρίσκονταν στο στόχαστρο της κυβέρνηση για Κατάργηση – Συγχώνευσή τους. Από τα Νοσοκομεία αυτά θα προέκυπταν 1.250 διαθεσιμότητες εφέτος και άλλες 1.250 του χρόνου.
Στην αρχή ανακοινώθηκε το ΛΟΥΚΕΤΟ έξι Νοσοκομείων της Αττικής και 1250 Διαθεσιμότητες Υγειονομικών. Στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα 3 Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το νούμερο των Διαθεσιμοτήτων κάθε ημέρα ήταν αυξανόμενο με την ένταξη των υπαλλήλων των πρώην θεραπευτηρίων του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στους στα Νοσοκομεία και 67 υπαλλήλων του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης (αναστάλθηκε). Ο αριθμός των υγειονομικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα έκλεισε στους 1.665 για εφέτος.
Ο Υπουργός Υγείας επιχειρηματολογεί στις αντιδράσεις των εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ με την δήθεν αλλαγή ρόλου των συγκεκριμένων Νοσοκομείων και την απορρόφηση του συνόλου των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα σε διπλανά Νοσοκομεία. Όμως η επιχειρηματολογία του Υπουργού είναι ανυπόστατη. Στο Νοσοκομείο Πατησίων μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ και τα άλλα μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας χωρίς κλειστή Νοσηλεία και Χειρουργεία.
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι η κατάργηση 770 τμημάτων από τα Νοσοκομεία μέσω της έκδοσης των Νέων Οργανισμών εξ αυτών τα 250 στην Αττική. Η ΤΡΟΪΚΑ δέχεται μόνο 4.500 κενά στα Νοσοκομεία, παρότι αποχώρησαν 20.000 Υγειονομικοί τα τρία τελευταία έτη με την Εργασιακή Εφεδρεία, της μηδενικές προσλήψεις και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις. Οι υπηρετούντες σήμερα στο ΕΣΥ είναι 66.000 στα Δημόσια Νοσοκομεία, 5.000 στο ΕΚΑΒ και 18.000 Ιατροί. Παρόλα αυτά ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «έδωσε» στην κυριολεξία τους υγειονομικούς σε Διαθεσιμότητα αν και εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες με καταστρατήγηση των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων στα ωράρια εργασίας (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 2 repo και 1 νύχτα την εβδομάδα). Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση του Υπουργού Υγείας που απειλούσε υγειονομικούς με φράσεις τύπου «έπρεπε να απολυθείτε για να δείτε τι εστί βερίκοκο». Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που εργάζονται στα Νοσοκομεία δεν βρίσκονται στη δούλεψη των επιχειρήσεων του Υπουργού Υγείας για να απειλούνται.
Τα Νοσοκομεία που κλείνουν προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες Υγείας με εύκολη πρόσβαση. Ξελάφρωναν τα μεγάλα Νοσοκομεία «κορμός» με την συνεφημερεία έως το μεσημέρι. Εάν πράγματι όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας δεν προσέφεραν στο Σύστημα γιατί τροποποιεί την εφημερία των μεγάλων Νοσοκομείων (κάθε τρεις ημέρες) και θέτει τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία σε επιφυλακή εφημερίας;
Οι διαθεσιμότητες των Υγειονομικών κατά δήλωση του Υπουργού θα κρατήσει 15 ημέρες. Τώρα δηλώνει ότι θα παραταθεί στους δύο μήνες. Με το ν.4172/2013 οι Διαθεσιμότητες διαρκούν έως 8 μήνες και εάν δεν βρεθεί θέση στη κινητικότητα οδηγούνται σε απόλυση.
Για το λόγο αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση ώστε να διασφαλίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αποτρέψουμε τις διαθεσιμότητες. Ο Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Αττική είναι το στοίχημα. Θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα με ΛΟΥΚΕΤΑ και ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ σε Νοσοκομεία της περιφέρειας.
Οι Διαθεσιμότητες Υγειονομικών στη περιφέρεια οδηγούν σε οικογενειακή και οικονομική εξαθλίωση. Στο δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων μπορεί να συμπεριληφθούν ολόκληρες ειδικότητες ή κλάδοι εργαζομένων.
Στον Αγώνα Ανατροπής των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ χρειάζεται συντονισμός των εργαζομένων στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μικροπαραταξιακές λογικές και προσωπικές στρατηγικές χωρίς ενότητα και καθοδήγηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την προοπτική του ΑΓΩΝΑ.
Γίνονται μονομερώς συναντήσεις με τον Υπουργό που ακροβατεί επικοινωνιακά και προσπαθούν να στείλουν το λογαριασμό στην ΠΟΕΔΗΝ. Επιχειρήθηκε έγκαιρα ο συντονισμός των Σωματείων των Νοσοκομείων που βρίσκονται στο στόχαστρο των Καταργήσεων. Κυριάρχησαν προσωπικές στρατηγικές που δεν επέτρεψαν τη μεγιστοποίηση των αντιδράσεων.
Τα μεγάλα νοσοκομεία θα υποστούν δραστικές μειώσεις σε κλινικές – κλίνες και οργανικές θέσεις μέσω της έκδοσης των Νέων Οργανισμών. Παρά ταύτα η συμμετοχή είναι μικρή για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που ΔΙΑΛΥΕΙ το ΕΣΥ.
Η ΠΟΕΔΗΝ αρνήθηκε πεισματικά την σύσταση ειδικών λογαριασμών με χαράτσι στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, αποτρέποντας φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού. Υπάρχει Δημοσιονομικό κενό άνω των 4δις έως του τέλους του έτους 2016 και ο Υπουργός Οικονομικών κος Στουρνάρας προσδιόρισε ότι θα καλυφθεί από καταργήσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Έρχονται νέες απολύσεις με εκχώρηση Υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.
Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε τις Διαθεσιμότητες. Αγωνιζόμαστε για την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ και στο δημοσιο.
Οργανώσαμε δυναμικές κινητοποιήσεις το καλοκαίρι κατά των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:
· 16-17 ΙΟΥΛΙΟΥ : 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
· 24 ΙΟΥΛΙΟΥ : 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
· 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
· 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
· 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
· 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ 24ΩΡΗΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Πλούσιο δυναμικό απεργιακό πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την προστασία των Υγειονομικών ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ:
· Συμμετοχή στην 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 29/8/13 με προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11.30μμ
· Οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων, Συγκεντρώσεων και κάλυψη κάθε μορφής δράσης που θα αποφασίσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9/13 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ εργαζομένων με την παρουσία της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ στα τέσσερα Νοσοκομεία που ΚΛΕΙΝΟΥΝ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ, ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) 9.00πμ
· ΤΡΙΤΗ 3/9/13 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα παραπάνω Νοσοκομεία με κάλεσμα συμμετοχής των μελών των Δ.Σ. των Σωματείων Νοσοκομείων της Αττικής. Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για την στήριξη της ΠΟΕ – ΟΤΑ που σύρεται στα δικαστήρια
· ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9/13 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00πμ – 3.00μμ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11.30πμ:
o Στην ΑΤΤΙΚΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας
o Στην Περιφέρεια έξω από τις έδρες των ΥΠΕ
· Οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων, Συγκεντρώσεων και κάλυψη κάθε μορφής δράσης που θα αποφασίσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
· ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ του Δημόσιου Τομέα ΟΛΜΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ – ΟΕΝΓΕ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ που βάλλονται από τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
· ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για κλιμάκωση του Αγώνα.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΜΟΝΑΔΩΝ – ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
· ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
· ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ
· ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ή ΕΜΕΊΣ Ή ΑΥΤΟΊ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Υπουργικές Αποφάσεις

ΦΕΚ 2123/28.08.13: Καράργηση 1.665 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού κατ' εφαρμογή της παρ.1 του άρθρ.90 του Ν.4172/13 (ΦΕΚ167/Α) σε ΝΠΔΔ της 1ης, 2ης και 4ης ΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ  Αρχεία

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γεωργιάδης: Επρεπε να απολυθείτε να δείτε τι εστί βερίκοκο

Εντονα επικριτικός στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «ντροπή» σημειώνοντας μάλιστα ότι η όλη φασαρία γίνεται «επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό».
Επρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο». Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής θα επανέλθουν στην εργασία τους 16 ημέρες μετά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο υπουργός Υγείας είπε, μεταξύ άλλων, στους εκπροσώπους των εργαζομένων «κάνετε όλη αυτή τη φασαρία επειδή θα πάτε από την Ομόνοια στο Ευαγγελισμό. Σιγά τα ωά, καταντάει ντροπή πια!».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης -θέμα που ανέδειξε με το πρωτοσέλιδό του το Εθνος της Κυριακής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και κάλεσε το επιτελείο του Συλλόγου στο γραφείο του προκειμένου να του παρουσιάσουν τα στοιχεία. «Είμαστε σε μια συζήτηση επιστροφής των χρημάτων και θα είναι δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας", διευκρίνισε ο υπουργός. Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι με το ηελκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης θα εντοπιστούνν όλοι οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούν.
Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το ζήτημα της πολυκλινικής Αθηνών, κάνοντας λόγο για τεράστιο έλλειμμα υλοποιήσεων στη χώρα μας, διευκρινίζοντας ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει αλλά θα αλλάξει χαρακτήρα. "Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση για λίγες μέρες σταματάει να λειτουργεί. Για λίγες ημέρες θα σταματήσει η λειτουργία του", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η διαδικασία των μετατάξεων θα χρειαζόταν 6 μήνες, ενώ με την κινητικότητα η ίδια δουλειά γίνεται σε 15 μέρες.
Στη συζήτηση για τα γενόσημα φάρμακα, ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι των συμπολιτών έχουν καταλάβει τι είναι τα γενόσημα, μιλώντας για πολύ καλό φάρμακο, και όχι, όπως είπε, το φάρμακο των φτωχών. "Μη γενόσημο φάρμακο πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", είπε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Όλες οι οριστικές αποφάσεις, πότε "φεύγουν" οι 12.500 από το Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα περάσουν σε κινητικότητα άλλοι 8.100 δημόσιοι υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 12.500. Ήδη 4.401 είχαν περάσει σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 8.100, οι 3.000 θα προέρχονται από τη δημοτική αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι 5.100 θα προέλθουν από την αξιολόγηση του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία.
Αναλυτικά οι λίστες με τους αριθμούς και τις ειδικότητες ανά υπουργείο
ΥΓΕΙΑΣ 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία
7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου
181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της
233 από το Σισμανόγλειο
300 από το Αμαλία Φλέμινγκ
154 από το Κωνσταντινοπούλειο
176 από το Νοσοκομείο Πατησίων 
29 από το Σπηλιοπούλειο
20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα
270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής
61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης
38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης
7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης
170 από το Παναγία Θεσσαλονίκης
Υπουργείο Εσωτερικών
3.200 Δημοτικοί αστυνόμοι
Υπουγείο Παιδείας
1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ
Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων
128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων
300 υπάλληλοι της ΥΠΑ
Υπουργείο Εργασίας - Συνολικά 618 άτομα
20 από την κεντρική διοίκηση
211 από το ΙΚΑ
263 από τον ΟΑΕΔ
20 από τον ΟΓΑ
29 από το ΕΤΕΑ
Τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτού του κύματος διαθεσιμότητας
Υπουργείο Πολιτισμού
125 άτομα από την Κεντρική υπηρεσία
15 από ΝΠΔΔ
110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Υπουργείο Οικονομικών
485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης - Καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας
Υπουργείο Τουρισμού - Σε διαθεσιμότητα συνολικά 138 υπάλληλοι
40 διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία
98 από τον EOT
Υπουργείο Δικαιοσύνης
38 άτομα, καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
22 διοικητικοί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας
26 ΓΓ Αιγαίου
Υπουργείο Εξωτερικών
10 άτομα, υπάλληλοι που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό
120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
59 μόνιμοι
52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ
Οκτώ βήματα για την κινητικότητα
Πριν λίγες μέρες, είχε εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στην οποία καταγράφονται με λεπτομέρειες οι διαδικασίες κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τους φορείς προέλευσης στους φορείς υποδοχής, θέτοντας έτσι τη νομοθετική βάση για την επιτυχία της κινητικότητας ως θεσμού ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα.
Συνοπτικά, οι διαδικασίες αυτές έχουν ως εξής:
1. Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο
2. Εντός δέκα ημερών, το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής
3. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΙΜΗΔ) εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ)
4. Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται, μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά
5. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ
6. Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής. Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο
7. Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα
8. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης- μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ)
Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση- μοριοδότηση του προσωπικού αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Τι αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο
Οι συγκεκριμένοι στόχοι και η συμβολή του κάθε υπουργείου και των φορέων του στο πρόγραμμα κινητικότητας, που βασίζονται στην αξιολόγηση των δομών, στις εγκριθείσες προτάσεις αναδιοργάνωσης και στα εγκεκριμένα σχέδια στελέχωσης από τα οποία προκύπτει το όποιο πλεονάζον προσωπικό και φυσικά οι ανάγκες στελέχωσης, εξετάστηκαν σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Εγκρίθηκαν τα αναθεωρημένα οργανογράμματα των υπουργείων που διασπάστηκαν, δηλαδή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
- Εγκρίθηκαν οργανωτικές βελτιώσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος (Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πόρων και Γενική Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Διεύθυνση Αλιείας και Γενική Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής) και Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Ισότητας).
- Εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού (εκτός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού.
Σημειώνεται ότι στα σχέδια στελέχωσης προβλέπονται και οι πλεονάζουσες θέσεις οι οποίες δύναται να καταργηθούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις.
Ακόμη, εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης και σχεδίων στελέχωσης φορέων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑ), καθώς και η αξιολόγηση και τα σχέδια στελέχωσης φορέων του υπουργείου Υγείας και το αναλυτικό σχέδιο δράσης για την αξιολόγηση των λοιπών φορέων- νομικών προσώπων που εποπτεύονται από τα υπουργεία.

Η ΑΔΕΔΥ απαντά με κινητοποιήσεις στο πρόγραμμα καταργήσεων υπηρεσιών και απολύσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την προώθηση και ολοκλήρωση του εξοντωτικού σχεδίου που οριστικοποιήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών, με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Η Κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με «άμεση εκτέλεση» -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της Τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν "αίμα" για να μας δώσουν "σε δόσεις" την επόμενη δόση. Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει "έργο" στους ελεγκτές της, που έρχονται να "επιθεωρήσουν" ένα κράτος – αποικία, το Σεπτέμβριο.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί ότι όχι μόνο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο "θάνατο" των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην 'εκατόμβη" των απολύσεων, αλλά προγραμματίζει σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες - κλάδοι του Δημοσίου, κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις.

1. Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.
2. Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες - μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.
3.Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επικυρώθηκαν οι 12.500 διαθεσιμότητες έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου

Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου που θα τεθεί στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας (12.500 υπάλληλοι) άναψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε τη Δευτέρα το πρωί υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:
«Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα μας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θέλω να επαναλάβω, με αυτήν την ευκαιρία, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση της χώρας μας έναντι των πιστωτών, αλλά είναι και ένα θετικό εργαλείο που, τελικά, θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα».
«Θέλω να υπενθυμίσω», πρόσθεσε «ότι από την πρώτη κινητικότητα που αφορούσε περί τους 1.800 υπαλλήλους, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όλοι οι υπάλληλοι επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και εν τοις πράγμασι ότι η κινητικότητα πρωτίστως είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου».
Η λίστα των περίπου 4.600 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Σε δηλώσεις του στον Αντέννα για το θέμα της κινητικότητας, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης είπε ότι «από τα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει το έργο που θα έπρεπε να κάνει (τέλη Ιουλίου σχολικοί φύλακες - 23 Σεπτεμβρίου δημοτικοί αστυνομικοί).
Πρόσθεσε δε ότι «από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αξιολόγηση των ΟΤΑ που έχει ξεκινήσει και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Για να δούμε υπηρεσίες από τις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό για να μεταφερθεί σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και από δήμους που είναι υπερστελεχωμένοι σε δήμους υποστελεχωμένους».
Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «η ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα πρέπει να λειτουργήσουν για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών», ενώ υπενθύμισε ότι «στην πρώτη κινητικότητα που είχαμε πέρσι περίπου 1900 άτομα κάλυψαν κενά σε άλλους τομείς του δημοσίου».
Τέλος, για το θέμα των ατόμων που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά είπε ότι η υπόθεση «έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης σε κάποιες περιπτώσεις και ο έλεγχος συνεχίζεται».
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, πέραν των 3.200 δημοτικών αστυνομικών που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν ανα υπουργείο:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1.500
Διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Θα τεθεί σε διαθεσιμότητα προσωπικό των κατηγοριών ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό).
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 758
330 υπάλληλοι των Ταμείων Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων που θα καταργηθούν, 128 διοικητικού προσωπικού από τη Γεν. Γραμματεία Δημοσίων Εργων και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ που προέρχονται από την πρώην Ολυμπιακή.
ΕΡΓΑΣΙΑΣ 618
20 από την κεντρική διοίκηση αορίστου χρόνου, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 250
125 από την Κεντρική υπηρεσία υπάλληλοι διοικητικού προσωπικού, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 485
Καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης (καταργείται ο κλάδος)
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 100
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 138

40 διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 38
Βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές)
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 48
22 διοικητικοί υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ από την Κεντρική Υπηρεσία και 26 ΓΓ Αιγαίου
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 10
Διοικητικό προσωπικό από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ 20
Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 410
290 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από τεχνικούς μέχρι και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 131
59 μόνιμοι και 52 υπάλληλοι αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων κυρίως (ΥΕ και ΔΕ) από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ
ΥΓΕΙΑΣ 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης».
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων.
Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.

Επιστολή συναδέλφου από τη Κρήτη που εξηγεί πώς βγαίνουν τα νούμερα της υπερσυνταγογράφισης

Εργάζομαι ως  γιατρός γενικής ιατρικής σε Κέντρο Υγείας αγροτικού τύπου στην Κρήτη.
Καθημερινά συνταγογραφώ για 40-50 ασθενείς κυρίως τρίτης ηλικίας.
Η πλειοψηφία αυτών λαμβάνει χρόνια αγωγή με περισσότερα από τρία φάρμακα.
Για να ανταπεξέλθω στο φόρτο εργασίας που επιβάλει η χρονοβόρος ηλεκτρονική συνταγογράφιση, εκδίδω τρίμηνες συνταγές για τους περισσότερους ασθενείς.
Κάθε ηλεκτρονική συνταγή “χωράει” τρία φάρμακα.
Άρα για έναν ασθενή που λαμβάνει τέσσερα φάρμακα εκδίδονται 2 συνταγές επί 3 ίσον  6 για το τρίμηνο. (Έτσι τις μετρά η  εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά τις εμφανίζει όλες στον ίδιο μήνα!!!).
Κάθε μέρα εξυπηρετώ “συνταγογραφικά” 40 περίπου ασθενείς.
Συνεπώς 40(ασθενείς) Χ 6(2  τρίμηνες συνταγές ανά ασθενή) Χ 22 εργάσιμες ημέρες = 5800 συνταγές
Έτσι λοιπόν βγαίνουν τα νούμερα τα οποία ο ΕΟΠΥΥ, ο Υπουργός και οι αδιάβαστοι δημοσιογράφοι βαφτίζουν “ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ”

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Αποζημίωση πρόσθετων αμοιβών του πάσης φύσεως προσωπικού (πλην ιατρών) των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ( Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο)

Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους, τον τρόπο μοριοδότησής τους .......

Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους, τον τρόπο μοριοδότησής τους και ρύθμιση ζητημάτων λειτουργίας του Τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ.3 του ν.4024/2011 και των Τριμελών Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

http://www.poedhn.gr/search/item/download/860_4f3e4c828f7b7f10b0ac1a67564eec58
1914.pdf

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Προσλήψεις για να ανοίξουν οι Εντατικές προανήγγειλε ο Άδωνις

Προσλήψεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.Όπως ανακοίνωσε την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών με έκτακτη διαδικασία, προκειμένου να ανοίξουν 60 κρεβάτια ΜΕΘ, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός υγείας  αναφερόμενος εκτός από τις προσλήψεις αναφέρθηκε και  στην κινητικότητα των εργαζομένων δηλώνοντας πως  στις 26 Αυγούστου θα γίνει το Συμβούλιο Κυβερνητικής Πολιτικής που εγκρίνει όλο το σχέδιο. Από την ώρα που θα εγκριθεί το σχέδιο, βγαίνει η κοινή υπουργική απόφαση που βάζει μπρος τη διαδικασία".

Και συνέχισε: "H διαδικασία που ακολουθείται, είναι εξαιρετικά διαφανής. Θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ, θα μπουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία όλων των εργαζομένων, αυτό θα βγάλει μία μοριοδότηση βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων. Η μοριοδότηση σε κάποιους θα δώσει το δικαίωμα να παραμείνουν στις δομές που είναι, κάποιοι άλλοι θα μπουν στην κινητικότητα". 
 Κινητικότητα και στην επαρχία- εκτός τα νησιά. 
Σε ότι αφορά το σχέδιο κινητικότητας στα νοσοκομεία της επαρχίας, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι στο υπουργείο Υγείας γίνεται η επεξεργασία του αντίστοιχου σχεδίου, το οποίο θα ανακοινωθεί, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στη πρωτεύουσα  και τη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Α. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι "υπάρχουν και στην επαρχία, δυστυχώς, και στα νοσοκομεία, όπως το κάναμε με τα πανεπιστήμια, όπως το κάναμε με τα στρατόπεδα, στην ίδια χώρα ζούμε, σε διάφορους χρόνους της πολιτικής μας ζωής ο τοπικός βουλευτής, πολιτευτής, νομάρχης, υπουργός έφτιαχνε και κάτι, όχι απαραίτητα νοσοκομείο, έφτιαχνε για να συμπληρώσει το νομό του. Και ξαφνικά έχουμε, και το ξέρουν σίγουρα οι γιατροί εδώ, νομούς που σε μία ευθεία 10 χιλιομέτρων έχουν 4 και οι διπλανοί δεν έχουν κανένα".

Πάντως ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι στα νησιά δεν πρόκειται να αλλάξουν οι δομές.


Οι λίστες με τους 1.835 που τίθενται σε διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οδηγούνται σε καθεστώς κινητικότητας. Αναλυτικοί πίνακες με τις καταργούμενες θέσεις ανά νοσοκομείο και υπηρεσία.
Ξεκίνησε χθες η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας. Συντονιστές του υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε καταμέτρηση των νοσηλευομένων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε καθεστώς κινητικότητας 1.835 υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε 13 νοσοκομεία. Το «Εθνος» παρουσιάζει αναλυτικό πίνακα με τις καταργούμενες θέσεις ανά νοσοκομείο και υπηρεσία.
Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Υγείας σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το "Έθνος", ο αριθμός των υπαλλήλων ανά νοσοκομείο που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα:

Κεντρική Υπηρεσία υπουργείου Υγείας: 7 υπάλληλοι

Πολυκλινικη: 181

Παράρτημα Πολυκλινικής: 189

Σισμανόγλειο: 233

Αμαλία Φλέμιγκ: 300

Κωνσταντοπούλειο: 154

Νοσοκομείο Πατησίων: 176

Σπηλιοπούλειο: 29

Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα: 20

Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής: 270

Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης: 38

Νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης: 7

Παναγία Θεσσαλονίκης: 170